Nieuws

Zo voeg je zelf beeldstabilisatie toe aan de Nexus 5X

De Nexus 6P bezit de mogelijkheid om digitaal beelden te stabiliseren bij het filmen. De 5X bezit die stiekem ook, zo zet je het aan.
De Nexus 5X (rechts) treedt in de voetsporen van de Nexus 5 (links.

De Nexus-telefoons die Huawei, LG en Google dit jaar op ons loslieten, verschillen enorm qua uiterlijk. Aan de binnenkant zijn er echt erg veel gelijkenissen. Daarom is het een beetje verbazingwekkend dat de 5X van LG door het leven moet zonder de digitale beeldstabilisatie die de 6P van Huawei wel heeft. De reden hiervoor moeten we niet te ver gaan zoeken: digitale beeldstabilisatie vraagt heel wat bloed, zweet en tranen van de processor.

Dir processor is bij de 6P dan ook net iets sterker dan bij de 5X. Toch heeft ook die laatste de mogelijkheid aan boord om beelden digitaal te stabiliseren. Daarvoor moet je je toestel wel rooten, omdat je toegang nodig hebt tot kernbestanden. Eens je die toegang hebt, komt het slechts neer op één lijntje code toe te voegen aan het build.prop-bestand.

Het lijntje is: “persist.camera.eis.enable=1”, maar dan zonder de aanhalingstekens. Je ontdekt hier hoe je toegang kan krijgen tot de root van je Nexus 5X en het build.prop-bestand. Als je het toestel dan heropstart, krijg je in de cameramodus nu wel de mogelijkheid om digitale beeldstabilisatie aan te zetten bij het filmen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business