Nieuws

Games verpesten levens, en huwelijken

Een man raakte vrouw en job kwijt door een verslaving aan Fallout 4. Zijn games echt zo gevaarlijk?

Games worden al sinds jaar en dag verketterd omdat ze allerlei ongewenst gedrag zouden aanmoedigen. Al jaren vechten Amerikaanse moeders tegen het gevaar dat games zoals Grand Theft Auto volgens hen zouden vormen. Ze zouden immers aanzetten tot geweld, moord, druggebruik en carjackings. Elke studie die tot nu toe gevoerd werd over het onderwerp weet echter op te werpen dat een correlatie niet te bewijzen valt.

Toch kunnen games wel degelijk levens verwoesten. Het recentste geval dat op internet de ronde doet, is dat van een Russische man van 28. Hij klaagt studio Bethesda aan omdat hij door een verslaving aan Fallout 4 zowel zijn vrouw als zijn job verloor. Hij had namelijk ruim 20.000 uur in het spel geïnvesteerd.

Het is niet de eerste keer dat iemand een gamestudio aanklaagt vanwege die reden. In 2010 spande een Hawaïaan reeds een rechtszaak aan tegen de ontwikkelaars van Lineage 2, een zaak die eindigde met het vergoeden van de gerechtskosten door de ontwikkelaars. Ook fans van voetbalsimulator Football Manager zien geregeld verhalen verschijnen van mannen die door een gameverslaving hun hele leven zien instorten. Die verhalen werden recent ook gebundeld in het boek ‘Football Manager Stole My Life‘.

Onontvankelijk

De kans dat de Rus de gevraagde 7000 dollar op zijn rekening zal zien verschijnen, lijkt echter klein. Gamestudio’s zijn niet verplicht om mensen te waarschuwen dat hun spellen verslavend kunnen werken. De Rus claimt dat hij het spel nooit had gekocht als hij het geweten had, maar wie logisch nadenkt, weet dat het net de bedoeling is van een dergelijk spel om verslavend te zijn. Anders zou het immers niet verkopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business