Nieuws

Lenovo breidt vlaggenschip X1-lijn uit met nieuwe hardware

Lenovo breidt de X1-lijn uit met nieuwe hardware, waaronder nieuwe laptops, een modulaire tablet en een all-in-one.

Lenovo’s vlaggenschip X1 Carbon-laptop krijgt er gezelschap bij. De Chinese hardwarefabrikant heeft op CES in Las Vegas een uitbreiding van de X1-lijn aangekondigd met nieuwe hardware, en daarnaast ook de traditionele X1 Carbon van een update voorzien. Die kan voortaan worden uitgerust met een 1 TB SSD van Samsung en ondersteuning voor LTE-Advanced.

ThinkPad X1 Tablet

De ThinkPad X1 Tablet is een modulaire tablet waar drie modules op kunnen worden vastgeklikt. Eén van de modules is een extra accu die het batterijleven uitbreidt van 10 naar 15 uur. Een andere module doet dienst als een picoprojector en beschikt over een HDMI-poort. De derde module is voorzien van een Intel RealSense-camera om 3D-opnames met te maken.

Het 12 inch IPS-paneel heeft een resolutie van 2160×1440 pixels. Onder de motorkap zit een Intel Core M7 vPro-processor, tot 16 GB RAM, en tot 1 TB SSD-opslag, dat nog verder kan worden uitgebreid via een microSD-kaart.

Op de tablet kan een volwaardig ThinkPad-toetsenbord worden aagesloten, inclusief trackpad en trackpoint. De tablet weegt op zich 795 gram, het toetsenbord voegt daar 1,1 kilogram aan toe. Wat aansluitingen betreft is er een USB 3-poort en USB Type-C-poort voorzien, en er kan een nanosim worden toegevoegd.

ThinkPad X1 Yoga

De ThinkPad X1 Yoga is een 17 millimeter dunne hybride laptop, die optioneel kan worden uitgerust met een oledscherm van Samsung. De specificaties bedragen maximaal een Intel Core i7-processor, 16 GB RAM, 1 TB SSD-opslag en ondersteuning voor LTE-Advanced.

Zowel de X1 Carbon, Tablet als Yoga kunnen optioneel worden uitgerust met een WiGig draadloos docking station, dat extra netwerk-, video-, en USB-aansluitingen toevoegt.

ThinkCentre X1 AIO

De ThinkCentre X1 All-in-One is voorzien van een 23,8 inchscherm met Full HD-resolutie, een Intel Core i-series processor van de zesde generatie, maximaal 16 GB RAM en tot 1 TB opslag. Dat alles in een chassis van 11 millimeter dik. [related_article id=”175299″]

Prijzen en beschikbaarheid

De X1 Yoga zal als eerste beschikbaar zijn vanaf januari en heeft een prijskaartje vanaf 1.449 dollar. De modellen met oledscherm volgen pas in april. De prijs daarvoor is momenteel nog niet bekend.

De ThinkPad X1 Tablet volgt in februari met een prijskaartje van 899 dollar. De batterijmodule is gelijktijdig beschikbaar voor 149 dollar. De twee andere modules volgen in mei met een prijskaartje van 279 dollar voor de projector en 149 dollar voor de RealSense-camera.

De X1 Carbon is eveneens vanaf volgende maand beschikbaar en begint vanaf 1.299 dollar. De ThinkCentre X1 AIO volgt in maart en krijgt een startprijs van 1.029 dollar opgeplakt.

Het is op dit moment nog niet duidelijk of de lokale prijzen en beschikbaarheid in lijn zullen liggen van wat werd aangekondigd op CES.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business