Nieuws

Samsung 2 TB SSD met USB-C past in je broekzak

Na het succes van de SSD T1 vorig jaar, brengt Samsung een vernieuwde variant van de SSD uit. Deze zal zowel USB Type C ondersteunen, als schokbestendig zijn.

Vorig jaar kon Samsung menigeen verbazen door het uitrollen van een 1 TB SSD, welke met gemak in je broekzak paste. Het bedrijf zet deze trend nu verder en kondigt de Portable SSD T3 aan, welke tot tweemaal zoveel geheugen bevat en bovendien over een USB 3.1 Type C-poort beschikt. Ook de ondersteuning van USB 2.0 en 3.0 blijft behouden, net als de lees- en schrijfsnelheid van 450 MBps.

De externe opslag is wederom erg klein met een grootte van 7,4 bij 5,8 centimeter en een gewicht van minder dan 60 gram. Ook heeft Samsung de nieuwe SSD schokbestendig gemaakt, waardoor je het toestel kan laten vallen van maximum twee meter hoogte. Verder brengt Samsung een nieuwe app voor Android uit, waardoor je je opslag overal ter wereld kan managen. Doordat de SSD paswoordbescherming en AES 256-bitencryptie bevat, ben je er bovendien van verzekerd dat je privégegevens niet in verkeerde handen zullen vallen.

De Portable SSD T3 zal worden verkocht in vier varianten, namelijk 250 GB, 500 GB, 1 TB en 2 TB. Hoeveel je voor de SSD zal moeten betalen is voorlopig nog niet bekend. Wel heeft Samsung laten weten dat de lancering van de externe opslag volgende maand zal plaatsvinden in de Verenigde Staten, China, Korea en enkele Europese landen. De wereldwijde uitrol zal niet lang hierna gebeuren.

https://youtu.be/GsVHSykXB0Y

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business