Nieuws

18 core-computer kost even veel als gezinswagen

Maingear werpt zich in de schijnwerpers met de introductie van 's werelds krachtigste All-in-One-computer. De specificaties van het toestel doen watertanden, de kostprijs iets minder.

De Maingear Alpha 34 moeten we misschien wel belachelijk noemen. Met de Alpha besloot Maingear te herdefiniëren wat een All-in-One kan zijn. Het toestel is trouw aan de AiO-vormgeving: computer en scherm zijn één. Wat er echter achter het gebogen 34 inch-scherm schuilt, is minder banaal. Het bedrijf maakte de koning aller gamecomputers en opteerde voor een combinatie van high-end gaminghardware en servercomponenten.

Hoewel je voor een configuratie met klassieke Core i kan kiezen, biedt Maingear de Alpha optioneel aan met een Intel Xeon-processor met tot 18 cores en een hallucinante 45 MB aan cache. Wil je geen serverhardware, dan kan je nog steeds voor een royale octocore i7 uit de Extreme-reeks gaan. De 32 GB aan DDR4 RAM vinden we in contrast bijna logisch, en dat er ruimte is voor een volwaardige desktop-grafische kaart schrikken we al helemaal niet van.

Bij een Xeon hoort een flinke grafische chip, en dus kan je kiezen voor onder andere de GeForce GTX Titan X of de 980Ti, maar ook uit de professionele Nvidia Quadro-reeks. Uiteraard ontbreken aansluitingen zoals ethernet en wifi-ac-compatibiliteit niet. Al dat lekkers komt van pas voor wie de 4K (3840 x 1440)-resolutie optimaal wil benutten.

Omdat Maingear een computer wilde maken, en geen ongecontroleerde fusiereactie wilde opstarten op je bureau, zorgt een in-house ontwikkelde vloeibare koeling voor temperatuurmanagement. De Maingear Alpha 34 is in zoveel configuraties beschikbaar dat de prijs nogal variabel is: voor 1.999 dollar koop je het instapmodel met i3 en zonder ssd, voor 6.150 dollar het high-end-model zonder servercomponenten, en voor 15.000 dollar krijg je de waanzinnige overkill workstationversie met Xeon en professionele Nvidia Quadro M6000 12 GB GDDR5 GPU. De AiO is vanaf februari te koop, maar vraag je gerust af of een desktop voor dergelijke specificaties niet praktischer is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business