Nieuws

Telenet verhoogt prijzen vanaf 14 februari

Telenet is gestart met het verwittigen van zijn klanten over de nakende prijsverhoging. Abonnementen worden vanaf 14 februari een paar euro's duurder.

Het is bijna traditie: elk jaar gaan de prijzen van Telenet een beetje de hoogte in. Vanaf 14 februari betalen klanten van de Mechelse operator weer een paar euro’s meer voor hun abonnement.

Het nieuws van de prijsverhoging werd eind vorig jaar bekend gemaakt door CEO John Porter zelf in een interview met tv-programma ‘De Afspraak’ op Canvas. “De mensen zullen er deze keer niet zo door schrikken,” zei Porter toen, verwijzend naar de heisa die ontstond na de prijsverhoging van begin vorig jaar.

Ondertussen is Telenet begonnen met het persoonlijk contacteren van zijn klanten om ze op de hoogte te brengen van de prijsverhoging. Die zullen worden doorgevoerd vanaf 14 februari. Hoeveel euro’s je precies meer zal betalen op het einde van de maand hangt af van je abonnement.

Nieuwe prijzen

Whoppa, het meest uitgebreide pakket dat Telenet aanbiedt, wordt 1,99 euro per maand duurder. De prijsstijging bij de overige abonnementen schommelt ook rond 1 à 2 euro. De nieuwe prijzen zijn als volgt:

  • Whoppa (incl. kabeltelevisie & huur HD Digicorder): 77,93 euro/maand
  • Whoppa (incl. kabeltelevisie): 69,08 euro/maand
  • Whop (incl. kabeltelevisie & huur HD Digicorder): 67,48 euro/maand
  • Whop (incl. kabeltelevisie): 58,63 euro/maand
  • Internet 200: 72,15 euro/maand
  • Internet 100: 50,35 euro/maand
  • Basic Internet: 27,50 euro/maand
  • Huur HD Digicorder: 8,85 euro/maand
  • Kabeltelevisie: 16,30 euro/maand
  • FreePhone Europe: 22,10 euro/maand

Alle overige diensten, zoals abonnementen voor mobiele telefonie en extra zenderpakketten, maken geen deel uit van de prijsaanpassing.

Telenet geeft als voornaamste reden voor de stijging aan dat de operator het totale internetverbruik op zijn netwerk elke 18 maanden ziet verdubbelen. Dat vergt een voortdurende investering in de infrastructuur, iets waar de operator momenteel volop aan bezig is met De Grote Netwerf. Dat project moet het Telenet-netwerk voorbereiden op de toekomst en toelaten om de surfsnelheid op termijn op te trekken tot 1 gigabit per seconde.

(Nog) geen concurrentie

Wie in België van kabelinternet wil genieten, kan momenteel alleen terecht bij Telenet. Dat is één van de redenen waarom er vorig jaar zo druk werd gedaan over de prijsverhoging: er is geen alternatief op de kabelmarkt.

Daar moet dit jaar verandering in komen. De kabelmarkt is ondertussen opengesteld en Mobistar is in volle voorbereiding om dit jaar een eigen aanbod uit te rollen, dat met dat van Telenet moet concurreren.

Of Mobistar een interessanter pakket zal kunnen aanbieden dan Telenet is vooralsnog niet duidelijk, maar het spreekt voor zich dat het doorprikken van het monopolie de consument op lange termijn alleen maar ten goede kan komen.

Update: ook bij Proximus

“De prijzen jaarlijks aanpassen is routine in de telecomsector,” liet Porter nog vallen tijdens het interview met ‘De Afspraak’, en dat klopt. Een oplettende lezer wist ons te melden dat ook Proximus dit jaar zijn prijzen voor vast internet met 2 euro heeft verhoogd ten opzichte van een jaar geleden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business