Nieuws

MSI toont futuristische nieuwe computers op CES

Desktopland is nogal saai de laatste jaren, maar MSI wil daar verandering in brengen met een bijzondere toren en een briljante AIO-computer met GPU-rugzakje.

Op CES in Las Vegas dit jaar regent het nieuwe laptops, maar het aantal nieuwe desktops is eerder beperkt. Hier en daar zie je nog wel een klassieke ‘bak’ van enkele fabrikanten, maar niemand komt er echt mee naar buiten. MSI doet dat wel met zijn Vortex Gaming Tower.

Buitenaards

De nieuwe desktop ziet eruit als een Mac Pro, maar dan wel eentje die door Darth Vader onder handen is genomen. Gamers houden van leds en extravagant design, en daar heeft MSI naar geluisterd.

Binnenin kan je een Intel Core i7 Extreme-chip van Intel bewonderen in tandem met twee Nvidia GeForce GTX 980 grafische kaarten. Ondanks zijn bijzondere design zou je volgens MSI toch eenvoudig componenten kunnen upgraden. De vernieuwende desktop zou later dit jaar uitkomen aan een nog onbekende prijs.

GPU-rugzakje

All-In-One-pc’s bestaan al langer, maar door het gebrek aan ruimte binnenin is het nooit echt een optie geweest voor gamers. Meestal wordt er gekozen voor mobiele hardware, met de nodige prestatieproblemen vergeleken met een rasechte desktop. MSI heeft daar een bijzondere oplossing voor gevonden bij zijn Gaming 27 XT desktop.

Aan de voorkant ziet het eruit als een klassieke AIO en zou je de machine weinig kans geven om grondig te gamen. Wanneer je naar de achterkant kijkt, zie je een aparte grafische kaart in een aparte behuizing aan de AIO geplakt. Bekijk het als een schattig rugzakje waarmee je ineens alle grafische beperkingen van een AIO oplost.

Upgraden zou opnieuw geen probleem moeten zijn volgens MSI wanneer je later meer grafische pk’s nodig mocht hebben. Het scherm is een 27 inch 1080p-paneel dat 144Hz ondersteunt. Ideaal voor gamers, en naar onze mening de meest interessante gaming AIO ooit. Prijzen zijn nog niet bekend, net als de levertermijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business