Nieuws

WhatsApp gaat toch data delen met Facebook

Na bijna vier jaar zijn er nieuwe gebruiksvoorwaarden voor WhatsApp in aantocht. Hierin wordt expliciet toestemming gevraagd voor het uitwisselen van data met Facebook.

De huidige gebruiksvoorwaarden van WhatsApp dateren nog van 2012. In de tussentijd heeft de app echter verschillende nieuwe functies bijgekregen, waaronder WhatsApp Call, en nam Facebook de applicatie onder zijn vleugels. Vandaar dat het hoog tijd is geworden om de voorwaarden te vernieuwen. Ook Facebook lijkt het hier mee eens te zijn, want in de laatste bètaversie van WhatsApp (2.12.396) werden onlangs nieuwe gebruiksvoorwaarden ontdekt.

[related_article id=”175158″]

In de vernieuwde tekst wordt voor het eerst expliciet de toestemming gevraagd om gegevens met Facebook uit te wisselen, zo ontdekte Androidworld. Facebook paste eind 2014 zijn gebruiksvoorwaarden al aan om toestemming te verkrijgen voor het delen van gegevens binnen de bedrijven die eigendom van hem zijn. Hierdoor mocht het bedrijf al gegevens tussen WhatsApp en Facebook uitwisselen, maar het was nooit duidelijk of dit daadwerkelijk werd gedaan en op welke manier. De vernieuwde voorwaarden bieden meer duidelijk en bovendien krijg je de kans om deze uitwisseling van gegevens te weigeren, zonder dat de werking van WhatsApp wordt belemmerd.

Aangezien de nieuwe gebruiksvoorwaarden slechts terug te vinden zijn in de bètaversie van de app, kunnen we nog niet met zekerheid zeggen dat deze ook daadwerkelijk van kracht zullen gaan. De voorwaarden in de vernieuwde tekst kunnen nog steeds worden aangepast en ook over een datum waarop WhatsApp voor nieuwe toestemmingen zal vragen, kunnen we voorlopig slechts speculeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business