Nieuws

Minder dan 1 procent lust Marshmallow

Marshmallow is ondertussen drie maanden beschikbaar, toch draait nog geen één procent van alle Androids op het OS. Tegelijk zegt het iets over de populariteit van de nieuwe Nexussen.

De updatecyclus van Googles Android lijkt een beetje mank te lopen. Vele gebruikers moesten een goed jaar wachten eer versie 5 van het besturingssysteem, Lollipop, beschikbaar was voor hun toestel. Vrijwel meteen nadat de laatste geschikte toestellen een update ontvingen naar versie 5, werd versie 6 aangekondigd. Android Marshmallow verkoopt echter niet als een zoet broodje.

Vele gebruikers moesten lang wachten op Lollipop, maar voor Marshmallow zal dat er niet snel op beteren. De ontwikkelaars bij de vele smartphonefabrikanten hebben hun handen nog vol met de ondersteuning van Android 5, wat betekent dat Marshmallow bij vele fabrikanten waarschijnlijk niet erg hoog scoort op het prioriteitenlijstje. De meeste gebruikers zullen mogen rekenen op nog minstens drie extra maanden eer hun toestel de update zal ontvangen.

Dat betekent dat de enige manier om nu al te kunnen genieten van Android 6, de aanschaf van een Nexus is. Nexus-toestellen kunnen de update immers nu al ontvangen, maar het marktaandeel van minder dan 1 procent geeft aan dat niet alle Nexus-gebruikers daar happig op zijn. Tegelijk geeft het minieme marktaandeel aan dat de verkoop van nieuwe Nexussen niet echt aanslaat. Tijdens de feestdagen groeide het aandeel vanop een Nexus 5X of een 6P met slechts 0,2 procent.

In diezelfde periode groeide het marktaandeel van Lollipop met een goeie 3,2 procent. Het zal dan ook niet lang meer duren eer Android 5 het dominante OS zal zijn op Android. De enige versie die Marshmallow momenteel achter zich kan laten, is Froyo, het OS dat reeds dateert uit 2008. Zelfs Android Gingerbread is momenteel nog bijna vier keer zo groot als versie 6. Versie 4.4, a.k.a. KitKat, blijft voorlopig de grootste.

6pAndroidbusturingssysteemfroyogingerbreadkitkatlollipopmarshmellowmobielnexus 5x

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals