Nieuws

Lenovo Yoga 900S: dunste convertible ter wereld

Lenovo’s zoektocht naar de tweedimensionale laptop vordert gestaag. De nieuwste Yoga, de 900S, is in ieder geval nog dunner en lichter dan zijn voorganger, die zelf niet bepaald aan overgewicht leed.

De Yoga 900 is een uitstekend toestel, met knappe prestaties en een nog knapper uiterlijk. Het design, de afwerking, de WQHD-resolutie, allemaal dragen ze bij aan wat uiteindelijk een fenomenale laptop is. ‘Niet genoeg’, dachten ze bij Lenovo, en dus haalt opvolger 900S de broeksriem nog wat strakker aan.

De Yoga 900 is te koop met een Core i-processor van de zesde generatie. Voor de S-versie gaat Lenovo voor de recentste Core m-cpu’s uit de splinternieuwe m7-reeks. Voor een zakelijk productiviteitstoestel waar je geen zware software op wil draaien volstaat de lichtere Core M en dat gaf Lenovo de marge om het toestel ongezien dun te maken.

(Net) kleiner en lichter

De Yoga 900S is met een 12, 5 ipv 13 inch-scherm net iets kleiner dan de 900, maar de overvloed aan pixels blijft dankzij het QHD-scherm (2.560 x 1.440) behouden. Visueel verschillen de toestellen niet al te veel, maar het iets kleinere formaat brengt het gewicht wel naar beneden, tot ongeveer één kilogram. Met 1,27 centimeter is de 900S iets dunner dan de gewone 900, waardoor het toestel met de titel dunste convertible ter wereld aan de haal gaat.

Core M

We zijn benieuwd naar de prestaties van de 900S. De Yoga 900 was ondanks de naam de rechtstreekse opvolger van de Yoga Pro 3, die net als deze 900S een Core m aan boord had. Core m was toen echter pas uit de startblokken, en in de praktijk stelde de Pro 3 velen een beetje teleur. Als de prestaties van de 900 een indicatie zijn, zal deze S in ieder geval een stuk beter doen. Dat mag ook wel: de Yoga 900S gaat pas over de toonbank vanaf 1.299. Vergis je niet: dat geld gaat voor een aanzienlijk deel naar het design.

Wie op zoek is naar een dun, licht en mooi toestel voor onderweg moet geduld hebben tot maart van dit jaar, wanneer de laptop bij ons beschikbaar wordt. De 900S zal te verkrijgen zijn in goud en zilver.

CES 2016core mlenovoyoga

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals