Nieuws

Fitbit Blaze is slimmer en dommer dan zijn voorgangers

Fitbit kiest voor meer smartwatchfunctionaliteit in zijn nieuwe Blaze-fitnesstracker. Daarnaast introduceert het ook bandjes van leer en metaal.

Fitnesstrackers maken een groot deel uit van de wearablemarkt, en Fitbit zorgt al jaren voor het betere werk. Met de Blaze lijken ze een net iets andere koers op te gaan dan voordien.

Allereerst is de Blaze, naast de klassieke rubberen bandjes, ook verkrijgbaar met een duurdere lederen of metalen horlogeband. Je hoort het goed, horloge. De Fitbit Blaze is een smartwatch, al zijn de functionaliteiten eerder beperkt.

Zo verschijnen er meldingen van binnenkomende telefoontjes, berichten en je kalender. Daar stopt het. Notificaties van apps zoals Facebook krijg je op je Fitbit Blaze niet te zien. Volgens Fitbit was het een bewuste keuze zodat je niet onnodig afgeleid zou worden door de Blaze. Als dat inderdaad zo is, had Fitbit de keuze beter bij de gebruiker zelf gelegd. Een gemiste kans voor smartwatchliefhebbers.

Een andere compromis dat Fitbit heeft gemaakt, is het weglaten van een ingebouwde GPS-tracker. Informatie over je locatie bij sportactiviteiten moet nu voortaan worden overgebracht via de bluetoothverbinding met je telefoon.

Een functie die Fitbit naar eigen zeggen wel heeft verbeterd is de hartslagmeter. Die zou nu veel preciezer werken en ook voor betere berekeningen zorgen qua calorieverbranding. Het scherm van de Blaze heeft een 240 x 180 resolutie. Dat is zwakker dan de Apple watch, maar bijvoorbeeld wel beter dan de Pebble Time.

De Fitbit Blaze wordt in maart verwacht in de VS. Je kan hem nu al pre-orderen, maar het is nog niet bekend wanneer hij bij ons zal verschijnen. Een Fitbit Blaze met een rubberen horlogeband kost 229,95 euro. Voor de metalen of lederen variant zal je meer moeten betalen.

CES 2016fitbit blazefitnesstrackerontspanningsmartwatch

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals