Nieuws

LG pakt uit met nieuwe K-reeks budgetsmartphones

Op de CES-technologiebeurs in Las Vegas maakt LG de K7 en K10 bekend als opvolgers van de LG Magna en Spirit van vorig jaar. Een modern design en vooral knappe selfies, staan centraal.

Dat een goede smartphone niet per se veel geld hoeft te kosten, werd vorig jaar meer dan ooit duidelijk. Motorola staat met zijn Moto E en G al lang niet meer eenzaam aan de top wat goede budget- en midrangetoestellen betreft. Prijsvechters zoals de smartphones van Wiko, of de populaire Huawei P8 Lite, gaan met succes de concurrentie aan. Op CES geeft LG zijn antwoord met de nieuwe K-serie.

De K7 en K10 zijn de eerste toestellen van de K-serie die LG op de markt brengt. Ze zijn de rechtstreekse opvolgers van LG Spirit en Magna. Net als vorig jaar zullen de budgettoestellen van LG verkrijgbaar zijn in een 3G en 4G-versie. De K7 en K10 draaien op Android 5.1 Lollipop. Over de nieuwe Android Marshmallow-update is er tot nu toe nog niets bekend.

Selfie queen

LG heeft naar eigen zeggen veel aandacht besteed aan het design van de nieuwe K-telefoons. Het introduceert het ‘glossy pebble design’ dat door ribbels aan de achterkant voor een goede handgrip moet zorgen. De nieuwe K-smartphones zien er modern uit, en in combinatie met een betaalbaar prijskaartje wil LG graag een jong publiek aanspreken. Het is ook opvallend hoe het scherm van de telefoons bijna naadloos overgaat in de dunne schermranden. LG maakte dit mogelijk door zoals altijd alle knoppen op de achterkant van het scherm te plaatsen.

LG wil van selfies echt een big deal maken met de K7 en K10. Naast de mogelijkheid om selfies te maken door je hand dicht te knijpen, komen beide telefoons met een frontflitser zodat je ook op onderbelichte plaatsen goede selfies kan nemen.

3G of 4G

De K7 heeft een 5 inchscherm met een resolutie van 480 x  854 pixels. De 3G-versie komt met een 1,2 GHz quadcoreprocessor, 1 GB aan werkgeheugen, 8 GB interne opslagcapaciteit en 5 megapixelcamera’s aan beide zijden. De 4G K7 werkt met een 1,1 GHz  quadcoreprocessor, een werkgeheugen van 1,5 GB, een opslag van 16 GB, een 8 megapixelcamera aan de achterkant en aan de voorkant een 5 megapixelcamera.

De LG K10 komt met een 5,3 inchscherm van 1280 x 720 pixels. De 3G-variant heeft een 1,3 GHz quadcoreprocessor, 1,5 GB geheugen, een opslagcapaciteit van 8 GB en twee 8 megapixelcamera’s.Dde 4G-versie heeft een 1,2 GHz quadcoreprocessor, 2 GB werkgeheugen, 16 GB aan opslag, een 13 megapixelcamera aan de achterkant en een 8 megapixelcamera aan de voorkant.

CES 2016k10k7lgmobielsmartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals