Nieuws

Hele wereld belt naar Brussel

In een poging Brussel opnieuw wat populair te maken bij toeristen, konden mensen van over de hele wereld de afgelopen dagen gratis naar openbare telefoonposten bellen.

Dankzij de aanwezigheid van belangrijke EU, VN en Navo-gebouwen kunnen we Brussel gerust de hoofdstad van Europa noemen. Na de gebeurtenissen in Parijs en de heisa rond Brusselse deelgemeente Molenbeek hebben vele toeristen echter een heilige schrik gekregen van de Belgische hoofdstad. Namen als ‘terrorismehoofdstad’ bleven dan ook niet uit.

Het toerisme in Brussel was de laatste weken bijna onbestaande. Toeristen annuleerden massaal hun verblijf en meden de hoofdstad als de pest. In een poging het blazoen wat op te poetsen, kwam de stad met een bijzonder initiatief: Call Brussels. De redenering is simpel en charmant: wie kan er toeristen beter vertellen hoe aangenaam en veilig het er is, dan de inwoners zelf?

Bel eens een Brusseleir

Via een webchat konden mensen van over de hele wereld zo een praatje maken met één van drie openbare telefoonposten. Deze bevinden zich op het Flageyplein, aan de Kunstberg en in Molenbeek. Dankzij een camera krijg je bovendien te zien met wie je aan het praten bent.

Het initiatief bleek enorm populair, met lange wachttijden en veel vertraging tot gevolg. Helaas loopt het project vandaag, maandag 11 januari, af. Voorlopig kan je nog proberen te bellen, maar met het huidige weer zal je niet meteen iemand zien opnemen. Want ook dat is Brussel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business