Nieuws

Panasonic werkt aan transparante tv

Een televisietoestel is voor sommige mensen een doorn in het oog. Daarom werkt Panasonic aan een transparante tv die volledig in je interieur opgaat.

Het is tegenwoordig niet gemakkelijk om een huis te vinden waar geen tv in de woonkamer pronkt. De technologie werd vorige eeuw voor het eerst verkocht aan de consument en ontketende een heuse revolutie in technologieland. Toch is niet iedereen een grote fan van het uiterlijk van een televisietoestel. Het donkere scherm past niet bij ieder interieur en is bovendien een echte stofmagneet.

Gelukkig werkt Panasonic volop aan een technologie die ervoor kan zorgen dat de toestellen minder prominent aanwezig zijn. Het bedrijf heeft namelijk een manier gevonden om het scherm transparant te maken. Hierdoor kan je bijvoorbeeld de kast achter het toestel bewonderen op momenten dat je geen tv kijkt. Eenmaal je de televisie inschakelt, zal je echter zonder problemen je favoriete series kunnen volgen. Panasonic maakt het futuristische plaatje volledig af door het mogelijk te maken de tv aan te sturen met handgebaren en stemcommando’s.

Momenteel is de tv van Panasonic nog in ontwikkeling en is het transparante scherm vrij donker. Hierdoor dien je spotjes aan te brengen in de ruimte achter het toestel, om deze goed zichtbaar te maken. Panasonic hoopt de technologie over twee jaar volledig op punt te hebben staan.

CES 2016ontspanningpanasonictv

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals