Nieuws

Volgende iPhone-update helpt je beter slapen

In de volgende update voor iOS komt Apple tegemoet aan ons veranderde levenspatroon. Aan je scherm gekluisterd zijn tot het slapengaan kan dan minder kwaad.

Ons levenspatroon is de afgelopen jaren sterk veranderd. Een eeuw geleden lazen mensen af en toe nog een boek voor ze gingen slapen, een halve eeuw geleden keken ze televisie tot het slapengaan en vandaag lijken we vastgelijmd aan het scherm van onze slimme telefoon, zelfs wanneer we al in bed liggen. Apple komt hieraan tegemoet.

Op zich kan dat geen ‘kwaad’, behalve dan dat schermen van dergelijke apparaten een blauw licht de wereld insturen die de aanmaak van melatonine tegenhoudt. Dat wil zeggen dat je lichaam zal stoppen met het slaaphormoon af te scheiden, waardoor je minder snel in slaap zal vallen en je waarschijnlijk ook slechter slaapt.

Momenteel zijn er al enkele apps beschikbaar die je helpen om dat blauwe licht weg te filteren. Je scherm wordt dan een vreemd soort rood, maar het helpt je ogen wel. Een voorbeeld van zo’n app is Twilight. Ook Apple erkent het gedrag van zijn gebruikers en is bereid hen een handje te helpen. Daartoe voegt het ‘Night Shift’ toe aan zijn volgende update, iOS 9.3.

Naast de nieuwe functie zal de update ook een nieuwe Notes-app bevatten waarmee je notities kan maken en beveiligen met een wachtwoord of je vingerafdruk. Ook de nieuws- en Health-apps krijgen verbeteringen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business