Nieuws

Wireless Things concurreert met Proximus voor IoT

Niet zolang nadat Proximus zijn commerciële Internet of Things-netwerk voorstelde, krijgt het een concurrent. Wireless Things belooft een betere dekking en een betere prijs.

In oktober 2015 stelde Proximus met trots zijn commerciële netwerk voor voor het Internet of Things. Na jaren slechts een buzzword te zijn geweest, was er eindelijk een echt netwerk beschikbaar dat gebruikers toestaat om allerhande toestellen te verbinden met het internet. Proximus liet zich echter nog niets ontvallen over de prijs, toch beweert nieuwe speler Wireless Things nu al een prijsbreker te zullen zijn.

Het zijn grote woorden van een speler waar vooralsnog niemand van gehoord heeft. Wireless Things is namelijk de naam die Wireless België gaat gebruiken om zijn IoT-netwerk aan de man te brengen. Dat bedrijf is een internet service provider (ISP) die zich sinds 2003 richt op het leveren van grote datavolumes aan bedrijven.

LoRa

Net als Proximus maakt Wireless Things gebruik van de LoRa-standaard. Deze technologie zendt kleine pakketjes informatie, wat energiebesparend werkt. Batterijen in slimme toestellen kunnen zo enkele jaren meegaan.

Wireless Things belooft naast een competitieve prijs ook nog de beste dekking te kunnen aanbieden. Het vegelijkt zich expliciet met Proximus en wil zijn voordeel op dit vlak aantonen met vergelijkende kaartjes. Terwijl het LoRa-netwerk van Proximus vooral aanwezig is in de grote steden, weet Wireless Things zijn netwerk ook naar tussengebieden te brengen. In Wallonië moet het netwerk echter nog opkomen, maar dat staat naar verluidt op de agenda voor het komende jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business