Nieuws

178 banen op de helling bij TP Vision in Zwijnaarde

De bijzondere ondernemingsraad heeft een intentie tot collectief ontslag bekendgemaakt, waardoor meer dan de helft van de jobs dreigen te verdwijnen.

 
Bij tv-fabrikant TP Vision staan 178 van de 238 banen op de helling. De intentie tot collectief ontslag werd op een bijzondere ondernemingsraad bekendgemaakt, zo bericht Belga.
 
TP Vision maakte vroeger deel uit van Philips, maar is sinds enkele jaren volledig in Taiwanese handen. Het bedrijf brengt wel nog altijd televisies op de markt onder de merknaam Philips. De Belgische zetel verhuisde in 2014 van Brugge naar het Technologiepark in Zwijnaarde, nadat er kort daarvoor reeds 135 banen werden geschrapt.
 
“Een normale bedrijfsvoering kan je dit niet noemen”, reageert Swat Clerinx van de christelijke bediendebond LBC tegenover Belga. “Er werd geïnvesteerd in de vestiging in Zwijnaarde, maar het personeel heeft het voorbije anderhalf jaar knowhow en technologie minutieus overgedragen.”
 
Volgens het personeel maakte TP Vision bovendien gebruik van allerlei subsidies en andere ondersteuning voor de vestiging in Zwijnaarde, terwijl het steeds meer van zijn Belgische activiteiten naar Azië verhuisde.
 
De vakbond eist meer duidelijkheid van de directie, die voorlopig nog niet veel wil zeggen over het nieuws. Het bedrijf zou volgens Data News bezig zijn aan een consolidatie van zijn wereldwijde R&D-sites om operationele efficiëntie te verbeteren en betere financiële resultaten te bekomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business