Nieuws

Multifunctioneel Licht van Sony: briljante overbodigheid

Sony brengt een nieuw gadget op de markt. Je kan er alles mee doen dat je eigenlijk al kon of niet nodig hebt.

Slimme toestellen zullen het goed doen dit jaar. Dat zeiden we twee weken geleden al en gelijk zullen we krijgen. Sonys nieuwe slimme licht is daar een goede illustratie van, al zijn we niet meteen overtuigd van de slaagkansen van dit specifieke toestel. Het werd toepasselijk, maar vrij oncreatief, Multifunctioneel Licht gedoopt. Het kan alles dat je niet per se wilt kunnen.

De lamp, die lijkt op een vliegende schotel, hang je aan een plafond, alvanwaar het zijn magie verspreid door de kamer. Het armatuur bevat vele sensoren, waaronder voor beweging, en een microfoon, kleine luidspreker en infraroodzender. Daarmee kan het communiceren met airconditioning, thermostaten en je televisietoestel. Wanneer je een kamer betreedt, zal de televisie opspringen, de verwarming in gang schieten en uiteraard zal de lamp gaan branden.

De lamp heeft bovendien ruimte voor een microSD-kaart, maar die lijkt vooralsnog geen nut te hebben, aldus The Verge. Al deze functies worden verzameld in een app voor je smartphone of tablet, zodat je vanop afstand met het licht kan spelen.

Voorlopig lijkt de lamp enkel uit te komen in Japan, begin 2016. Een prijs is nog niet geweten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business