Nieuws

Google Street View-autootje brengt miniatuurstad in beeld

Het is niet het werk van een verkleinstraal: met behulp van kleine camera's heeft Google miniatuurstad Wunderland vereeuwigd in Street View.

Google Street View geeft zijn gebruikers de kans om de straten van het Duitse Wunderland te bewonderen, ook al zullen ze er zelf nooit door kunnen rijden. De softwarereus maakte speciaal om het miniatuurstadje tot leven te wekken enkele miniversies van zijn gekende street view-auto.

Wunderland is ‘s werelds grootste modelspoorweg, met 13 kilometer aan kleine rails. Het museum dat de constructie omvat is te vinden in de Duitse stad Hamburg. Het Wunderlandtreintje tuft door een lappendeken van bekende plaatsen, van een reproductie van Las Vegas en de Grand Canyon tot de Zwitserse Alpen en de volledig gereproduceerde luchthaven van Hamburg. Meer dan 200.000 inwoners bevolken het gebied. Het museum mikt binnen vijf jaar op een behoorlijke uitbreiding, waarbij ook Italië, Groot-Brittannië, Frankrijk en “Afrika” aan de tentoonstelling worden toegevoegd.

Om Wunderland in kaart te brengen, werkte Google samen de Duitse kaartenspecialist Ubilabs en gebruikte het een speciale modeltrein en bus om met mini-camera’s de (spoor)wegen te fotograferen. Het geheel is nu in al zijn schattigheid te bewonderen op Google Street View.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business