Nieuws

Nieuwe processors werken enkel met Windows 10

In de nabije toekomst zullen nieuwe computer enkel nog werken met Windows 10. Dit komt omdat de processors niet meer compatibel zullen zijn met oudere versies.

In zijn missie om zo snel mogelijk iedereen op Windows 10 te krijgen, heeft Microsoft een drastische maatregel genomen. Voortaan zullen nieuwe computers enkel nog draaien op het nieuwste besturingssysteem, wat betekent dat gebruikers hun nieuw toestel niet zullen kunnen voorzien van Windows 7 of 8(.1.).

Microsoft heeft namelijk, in samenspraak met zijn hardwarepartners, beslist om nieuwe processors enkel nog Windows 10 te laten ondersteunen. Ook de huidige Skylake-generatie zal voortaan enkel nog Windows 10 ondersteunen. Oudere hardware, bijvoorbeeld voorzien van de vorige generatie processors als Broadwell, zullen wel nog ondersteuning behouden.

Beloofde ondersteuning

Windows 7 wordt sowieso nog ondersteund tot 14 januari 2020 en Windows 8.1. tot 2023 (Windows 8 krijgt nu al geen ondersteuning meer). Dit geldt dus enkel voor wie nog een oud toestel heeft staan. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat iemand over 7 jaar nog steeds zal werken met een toestel dat nu al verouderd is.

Enkel bedrijven krijgen nog een korte periode om over te schakelen. Vanaf juli 2017 zullen ook die toestellen echter moeten overschakelen naar Microsofts nieuwste telg. Later dan die datum zullen enkel nog de meest kritische updates verschijnen om beveiligingsproblemen op te lossen. Bedrijven, die vaak de kat uit de boom kijken om overschakelingspijnen te voorkomen, zullen daarna echter geen andere keuze hebben dan over te schakelen.

Broadwell

Wie in zijn nieuw toestel toch nog Windows 7 wilt draaien, kan zich wel nog wenden tot de aanschaf van een oudere processor. Broadwell-processors zijn namelijk nog erg makkelijk te verkijgen. Gebruikers moeten er dan wel rekening mee houden dat hun programma’s over enkele jaren zo zwaar zullen wegen dat hun processor het niet meer zal aankunnen.

Hardwarefabrikanten zijn erg blij met het initiatief van Microsoft, volgens The Verge, aangezien zij nu veel minder moeten investeren in het compatibiliseren van hun hardware met oudere software. De plannen van de Redmondse gigant passen dan ook volledig binnen de strategie om van Windows een dienst te maken, in plaats van een product.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business