Nieuws

iTunes Radio wordt betalende dienst

Apple maakt eind deze maand een einde aan iTunes Radio. Wie nog via Apple naar muziek wil kunnen luisteren, zal een abonnement op Apple Music moeten aanschaffen.

Aan alle mooie tijden komt een einde, zo ook aan het gratis luisteren naar iTunes Radio. Apple heeft namelijk een mail uitgestuurd naar de luisteraars van zijn radio om hen te waarschuwen voor het nakende einde van de gratis service. Vanaf 28 januari zal je een abonnement moeten nemen op Apple Music om nog van stations gebaseerd op een genre of artiest waarvan je houdt, te kunnen luisteren.

Wel zullen nieuwe abonnees kunnen genieten van de gratis proefperiode van Apple Music. Na drie maanden sluit Apple echter onherroepelijk de deuren naar gratis muziek en dien je 9,99 euro per maand neer te tellen om van de service te genieten. Wat wel gratis blijft, is het radiostation Beats 1. Hierdoor kan je nog steeds luisteren naar Zane Lowe en de andere dj’s van Apple zonder een cent te hoeven betalen.

iTunes Radio werd in 2013 opgericht in de Verenigde Staten en Australië. De gratis dienst werd gesponsord door advertenties en de reden achter het einde van de service heeft dan ook hoogstwaarschijnlijk te maken met het einde van het advertentieplatform iAd. Aangezien iTunes Radio nooit beschikbaar werd in België en Nederland verandert er bij ons echter niet veel. Net zoals vroeger zal je immers over een Apple Music-abonnement moeten beschikken om van muziek te genieten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business