Nieuws

Microsoft vervangt gratis Surface Pro-kabels

Door een fabricagefout vervangt Microsoft sommige stroomkabels voor Surface Pro 2 en 3-toestellen. De slechte kabels kunnen oververhitten.

Stroomkabels moet je altijd met zorg behandelen. Ze zijn immers de link tussen een elektriciteitsnet onder hoogspanning en een toestel dat honderden euro’s kost. Het is bijvoorbeeld beter om je kabels weg te proppen, dan ze strak op te rollen. Als gebruiker verwacht je echter dat kabels de nodige ‘wear and tear’ kunnen verdragen.

Microsoft zegt nu dat sommige kabels van oudere Surface Pro-modellen – met name de Pro 2 en Pro 3, hier niet altijd tegen opgewassen zijn, wat kan leiden tot oververhitting. Kabels die stevig opgerold worden, of in vreemde hoeken geplooid werden voor een lange tijd, worden nu gratis vervangen door Microsoft.

De actie geldt enkel voor eigenaars van de Surface 2 of 3, die verkocht werden voor maart 2015. De omruilactie is daarnaast vrijwillig aan te vragen, wat betekent dat Microsoft zijn gebruikers niet zal contacteren om te vragen of zij hun kabels willen inruilen. Ook Surface Pro 4-gebruikers komen niet aan bod.

En in België?

Wij staken ons licht op bij Microsoft België om te horen hoe de procedure bij ons in zijn werk zal gaan. Zij hebben nu laten weten dat gebruikers wereldwijd terecht kunnen op deze website om vanaf vrijdag hun vervangsnoer aan te vragen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business