Nieuws

Drones heffen recordgewicht

Met een reusachtige drone opgebouwd uit acht hexacopters is een team ingenieurs erin geslaagd 61 kilogram op te heffen. Hiermee zette het team een nieuw wereldrecord neer.

Nog niet zo lang geleden brak Intel een wereldrecord met behulp van drones. Het bedrijf liet een recordaantal drones de lucht in vliegen met behulp van zijn software. Ook ingenieurs aan de universiteit van Oslo wisten met dezelfde technologie een plekje in het Guinness Book of Records te bemachtigen. Het team bouwde namelijk een gigantische drone, de Megakopter, welke maar liefst 61 kilogram de lucht in tilde.

De Megakopter is opgebouwd uit acht hexacopters, welke worden samengehouden door een frame bestaande uit aluminium en multiplex. Hierdoor beschikt de reusachtige drone over maar liefst 48 propellers die er tezamen voor zorgden dat een last van 61 kilogram 37 seconden in de lucht werd gehouden. Het team ingenieurs werkte maar liefst 18 maanden aan de Megakopter, maar werden uiteindelijk beloond met een wereldrecord.

Het team hoopt in de toekomst Megakopters te ontwikkelen die nog sterker zijn, waardoor het heffen van mensen eveneens mogelijk wordt. Hierdoor krijgt de Ehang 184, welke op CES getoond werd, er een geduchte concurrent bij.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business