Nieuws

Europa geeft Telenet groen licht voor overname Base

Telenet krijgt goedkeuring van de Europese Commissie om Base Company over te nemen. Dat bericht Reuters.

 
Het nieuws werd nog niet officieel gecommuniceerd, maar volgens bronnen van persbureau Reuters heeft de Europese Commissie aan Telenet groen licht gegeven om door te gaan met de overname van Base Company.
 
Telenet maakte in april van vorig jaar bekend dat het een bod van 1,3 miljard euro had gedaan om Base over te nemen van KPN. Met die overname zou de Mechelse operator zijn eigen mobiel netwerk in handen krijgen, en niet langer afhankelijk zijn van Mobistar voor het aanbieden van zijn mobiele diensten.
 
De Europese goedkeuring liet even op zich wachten, maar zou nu toch in orde zijn. Volgens Reuters werden de lokale autoriteiten gisteren ingelicht en volgt het officiële groen licht binnenkort. Het is de eerste telecomdeal die werd goedgekeurd door huidig Eurocommissaris voor mededinging Margrethe Vestager. In september vorig jaar riep ze de fusie van het Deense Teliasonera  en Telenor nog een halt toe.
 
Telenet zou wel een aantal toegevingen hebben moeten doen om de deal te kunnen sluiten. Zo moest Base zijn belang van 50 procent in Mobile Vikings en de klanten van Jim Mobile verkopen aan Medialaan. Dat moet Medialaan toelaten om zich te ontwikkelen tot een volwaardige mobiele netwerkprovider, die opereert op het netwerk van Base.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business