Nieuws

Aldi Medion Akoya EE2212T: meer tablet dan laptop

Zaterdag legt Aldi opnieuw een straf geprijsd toestel in de winkel. De Medion Akoya EE2212T wordt aangeprezen als tablet én laptop in één. Is het toestel zijn geld waard.

Wanneer we een deal zien passeren waar we met kennis van zake iets over kunnen zeggen, delen we die kennis graag met onze lezers. Aldi, dat geregeld stunt met erg scherp geprijsde elektronica, verkoopt zaterdag (22/1) de Medion Akoya E2212T: een tablet-laptophybride. De winkelketen prijs het toestel aan als een Notebook en een tablet in één toestel.

Op het eerste zicht ziet de hybride er inderdaad uit als een laptop. Bij nadere inspectie komt het scherm los, net zoals we dat gewend zijn van andere hybride toestellen, zodat je in essentie een tablet vast hebt. Dat 11,6 inch scherm heeft een resolutie van 1366 x 768 pixels, geen full hd, maar aangezien het ding over de toonbank gaat voor 299 euro kunnen we niet echt klagen.

Kantelpunt

Wat de vorm betreft kunnen we moeilijk uitspraak doen. Hybrides hebben per definitie het grootste deel van het binnenwerk in het scherm zitten. Dat scherm is dus veel zwaarder dan bij een gewone laptop, waardoor de toestellen snel omkantelen. Met 862 gram is het tablet-deel hier allesbehalve een lichtgewicht, maar hoe ver je het scherm kan kantelen alvorens het geheel omver kiepert, is niet duidelijk.

Wat de prestaties betreft is dit toestel voor 100 procent tablet en voor 0 procent laptop. 2 GB RAM en een lichte Atomprocessor: er zijn zelfs volbloedtablets met betere specificaties. Voor opslag krijg je 64 GB aan eMMC (flashgeheugen), optioneel uitbreidbaar met microSD. Volwaardige usb-poorten heeft dit toestel niet, een ethernetaansluiting al evenmin.

Juiste verwachtingen

Is deze Medion nu 299 euro waard? Volgens ons wel, wanneer je het koopt als uitgebreide tablet. Een volwaardige versie van Windows 10 betekent dat je Office kan draaien en het toetsenbord betekent dat je er ook goed mee kan werken. Verwacht je echter laptopprestaties, dan zal je snel gefrustreerd raken. Dit toestel heeft niet de nodige pk’s maar vooral te weinig RAM om vlot multitasken mogelijk te maken.

Aldi zet dus géén laptop in z’n winkelrekken voor 299 euro, maar een grote Windows 10-tablet die er dankzij het toetsenbord optioneel wel erg op lijkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business