Nieuws

iPhone wordt binnenkort draadloos oplaadbaar

Tot nu toe bleef Apple vasthouden aan zijn Lightning-kabel. Het bedrijf is echter bezig aan nieuwe oplaadtechnologie, waardoor de Lightning-poort wel eens voorgoed zou kunnen verdwijnen.

Volgens verschillende bronnen werkt Apple momenteel samen met meerdere partners aan nieuwe oplaadtechnologie voor zijn iPhone. Net als bij vele andere premium smartphones zal je hierdoor je iPhone draadloos kunnen opladen. Het Amerikaanse bedrijf wil er echter nog een schepje bovenop doen door het mogelijk te maken je toestel vanop een afstand van de lader op te laden. Hiermee zou de oplaadtechnologie van Apple plotsklaps een pak geavanceerder worden dan deze van zijn concurrentie.

[related_article id=”176278″]

Alvorens Apple de technologie in zijn nieuwe iPhone kan implementeren, moet het echter nog verschillende obstakels overwinnen. Hoe groter de afstand tussen een toestel en zijn lader is, hoe meer energie er immers verloren gaat. Hierdoor zou het veel langer duren om een iPhone vanop afstand op te laden.

Daarom is het momenteel niet duidelijk of de iPhone 7, welke dit jaar gelanceerd zal worden, al voorzien zal zijn van de nieuwe oplaadtechnologie. Wel wordt er gefluisterd dat het nieuwe toestel niet langer over een audiopoort zal beschikken. Het aansluiten van een koptelefoon of oortjes aan de nieuwe iPhone zal volledig via Bluetooth gebeuren. Of Apple ook meteen een einde wil maken aan de Lightning-poort valt echter af te wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business