Nieuws

Facebook aapt Periscope na

Momenteel rolt Facebook een gloednieuwe functie uit, waarmee je live video’s met vrienden kan delen. Je kan de video’s rechtstreeks vanuit je nieuwsoverzicht bekijken.

Er worden dagelijks meer dan honderd miljoen uren aan video’s op Facebook bekeken. Het is dan ook niet geheel onverwachts dat filmpjes in de toekomst een prominente plaats zullen innemen in het sociale medium. Facebook kondigt namelijk een nieuwe feature aan, waarmee je live video’s naar vrienden kan broadcasten. Bovendien zal de site binnenkort een toegewijde omgeving om filmpjes te bekijken introduceren.

Facebook begon in december met het testen van het delen van live video’s. De nieuwe feature bleek een succes en het bedrijf rolt de functie daarom naar iedereen uit. iPhone-gebruikers in de Verenigde Staten kunnen momenteel al van de live video’s genieten en Facebook zal de functie in de komende weken naar de rest van de wereld verspreiden. Ook is het bedrijf bezig met het toevoegen van de feature aan hun Android-app.

Door de nieuwe functie in Facebook krijgt Periscope er een geduchte concurrent bij. Deze app van Twitter werd vorig jaar gelanceerd en laat gebruikers toe om video’s live te streamen. Periscope werd op korte tijd erg populair en wist concurrent Meerkat volledig te verdringen. Of Facebook er net als Periscope in slaagt zijn concurrenten met de grond gelijk te maken, zal nog moeten blijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business