Nieuws

Universiteit Delft mag Hyperloop bouwen bij Elon Musk

Na het behalen van een tweede plaats in de Hyperloop-wedstrijd van SpaceX mag de universiteit van Delft zijn model gaan uitproberen.

Elon Musk

Het volgende grote project van ruimtevaartorganisatie SpaceX is. Deze supersonische trein ontstond uit het brein van Tesla-CEO Elon Musk en moet het snelste vervoersmiddel ooit gaan worden. SpaceX geeft echter toe dat het niet alle antwoorden zelf heeft, wat het bedrijf aanzette tot het oprichten van een competitie. De beste projecten zijn nu uitgekozen en mogen zich opmaken om hun model te testen in de achtertuin van Elon Musk, in Californië.

De winnaar van de wedstrijd was het prestigieuze technologie-instituut MIT. De universiteit van Delft behaalde een erg mooie tweede plaats. Samen met nog 20 andere ploegen mogen zij hun project bouwen en uittesten op het testcircuit dat SpaceX gaat bouwen. Nog een tiental andere ploegen worden nog in overweging genomen.

De technische plannen speelden in grote rol in de beoordeling van de ruimtevaartorganisatie, maar ook een innovatief design werd beloond. Daarin blonk de universiteit van Delft eens te meer uit met de eerste plaats. De universiteit van München is het enige andere Europese instituut dat zijn project eveneens mag gaan testen, zo laat The Verge nog weten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business