Nieuws

Apple stelt nieuwe iPhone en iPad voor op 15 maart

De datum is geprikt: op 15 maart stelt Apple zijn nieuwste producten voor aan de wereld.
beeld: Hadrian / Shutterstock.com

We zijn er al enkele weken over bezig: Apple komt met een nieuwe, kleine iPhone en het brengt eindelijk de iPad Air 3 uit. Sinds vandaag weten we ook dat het fruitige merk al dat lekkers zal voorstellen op 15 maart. Dat melden 9to5mac en BuzzFeed. Naar verwachting zal Apple tevens enkele nieuwe accessoires voorstellen voor zijn Apple Watch, maar op een tweede generatie van zijn slimme horloge is het vermoedelijk wachten tot een persconferentie in september.

Kleine iPhone

Wel is de wereld in blijde verwachting van een kleine iPhone. Smartphones worden almaar groter, wat bij veel mensen leidt tot misnoegde reacties. Ook Apple ging de laatste twee jaar mee met de trend, wat betekent dat er bijna geen high-end smartphones onder 5 inch meer te vinden zijn. Een iPhone van 4 inch zou wel eens een gat in de markt kunnen zijn. En misschien zwengelt die de iPhone-verkoop wel opnieuw aan.

De iPhone 5se, zoals het beestje zou gaan heten, zou in essentie meer weg hebben van een 6s dan van een 5s. De 5se krijgt namelijk dezelfde binnenkant als de 6s, maar zonder 3D Touch. Mogelijk worden die touchfuncties wel vervangen door langer te drukken. Prijsgewijs zou de 5se een 450 euro kosten voor het model met 16 GB. Verkijk je daar echter niet op, want 16 GB is tegenwoordig al heel krap.

iPad Air 3

De iPad Air2 werd in oktober 2014 gelanceerd, nu bijna anderhalf jaar geleden. Dringend tijd dus voor een nieuwe iteratie. Erg grote veranderingen zullen er echter niet doorgevoerd worden. Naar verluidt krijgt de nieuwe Air enkele iPad Pro-functies mee, zoals verbeterde speakers en een Smart Connector om te kunnen verbinden met het toetsenbord van de Pro.

Ook de Apple Watch krijgt waarschijnlijk enkele cosmetische aanvullingen. Zo is er sprake van nieuwe sportbandjes voor het horloge, evenals bandjes van Hermès en een zwarte versie van de Milanese Loop. Zoals reeds gezegd is het op een nieuw slim horloge waarschijnlijk nog wachten tot september.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business