Nieuws

Facebook blaast twaalf kaarsjes uit

Twaalf jaar geleden zag Facebook het licht. Om zijn verjaardag te vieren, organiseert het netwerk een "Vriendendag". Gebruikers krijgen een speciale en persoonlijke video te zien.

 

Beeld: tanuha2001 / Shutterstock.com

Facebook nadert de puberteit: het sociaal netwerk viert vandaag zijn twaalfde verjaardag. Om die blijde gebeurtenis luister bij te zetten, roept het medium deze dag uit tot “Vriendendag”. Daarnaast heeft het ook aangepaste video in elkaar gestoken voor elk van zijn gebruikers, die een flashback biedt naar de tijd die ze al hebben gespendeerd op het netwerk.

Je persoonlijk Facebookclip zou in de loop van de dag in je newsfeed moeten verschijnen. Vriendendag moet de vriendschapsbanden van Facebooks gebruikers in de bloemetjes zetten, en uiteraard ook het succes van het sociale netwerk nog eens benadrukken. Het netwerk kan ondertussen dagelijks op 1 miljard bezoekers rekenen, waarmee het de onbetwiste leider is onder de sociale internetmedia.

“Dat is wat de beste organisaties doen. Je vindt manieren om het gefocust te houden op de noden van de gemeenschap, en het gaat niet om jou,” verklaarde CEO en oprichter Mark Zuckerberg naar aanleiding van de verjaardag. “Dat is het hele punt van Vriendendag. We vonden dat de hele wereld het teveel over ons maakte, terwijl [Facebook] niet over ons gaat.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business