Nieuws

Elon Musk speelt met idee van elektrisch vliegtuig

Bedenker, uitvinder en all-round business magnaat Elon Musk laat weten dat hij er aan denkt om een elektrisch vliegtuig te creëren.

Elon Musk, bekend als CEO van SpaceX en Tesla, heeft een bijzonder antwoord gegeven op een vraag die hem vorige week werd gesteld. Wanneer hem gevraagd werd wat – na de Hyperloop – zijn volgende grote idee was, deelde hij mee al gedacht te hebben aan een elektrisch vliegtuig.

Musk gaf dit toe tijdens een Q&A sessie op de prijsuitreiking van de Hyperloop Pod competitie. Het voertuig dat hij voor ogen heeft zou een VTOL-vliegtuig zijn, wat staat voor Vertical Take-Off and Landing. Een VTOL-vliegtuig kan zweven en verticaal manoeuvreren, bijvoorbeeld om op te stijgen of te landen. Praktisch, want zo is er geen nood aan een landingsbaan.

Het is niet de eerste keer dat dit concept ter sprake komt. Musk heeft het al eerder over zijn plannen voor een elektrisch luchtvaartuig gehad, maar komt voorlopig niet naar buiten met een officiële mededeling. Het publiek reageerde al wel enorm enthousiast op het idee.

Wanneer Musk toch besluit om tot actie over te gaan, zal zijn creatie beslist niet het eerste elektrische vliegtuig zijn. Zo experimenteert men met sinds de vroege jaren 80 al met (on)bemande elektrische luchtvaartuigen en is er sindsdien veel vooruitgang geboekt. Airbus bracht bijvoorbeeld vorig jaar nog de E-Fan uit – een elektrisch vliegtuigje dat ruimte biedt aan twee personen – en wilt tegen 2050 een elektrisch passagiersvliegtuig op de markt brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business