Nieuws

Twitter gooit je tijdlijn overhoop

Twitter speelt met het idee om tweets niet langer chronologisch te tonen in je tijdlijn. Dit idee werd echter niet met open armen ontvangen door twitteraars.

Het voorbije weekend stond Twitter op zijn kop. Er deden namelijk geruchten de ronde dat de tijdlijn van Twitter in de toekomst niet langer chronologisch zou zijn. In plaats van chronologie zou een algoritme de volgorde bepalen waarin tweets worden getoond. Meteen werd de hashtag ‘RIPTwitter’ het leven in geroepen en verscheen er een hele resem klachten aan het adres van Jack Dorsey, de CEO van Twitter.

Op zaterdag vond Dorsey het daarom hoog tijd om de gemoederen te bedaren. In een reeks tweets probeert hij fervente gebruikers van Twitter gerust te stellen. “We waren nooit van plan om de tijdlijnen volgende week aan te passen,” schrijft hij op de microblogsite. Ook maakt hij de vergelijking met de ‘while you were away’-functie, welke nu al niet-chronologische content toont. Met een pulldown kan je deze niet-chronologische berichten eenvoudig weghalen.

De geruststellende woorden van Dorsey ontkennen echter niet dat Twitter zijn tijdlijn in de toekomst wil aanpassen. Bovendien wordt de vernieuwde tijdlijn momenteel al volop getest door verschillende mensen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een algoritme dat gebaseerd is op de code die al gebruikt wordt bij de ‘while you were away’-functie.

Je kan de nieuwe tijdlijn dan ook aanzien als een uitbreiding van deze feature. Net als bij ‘while you were away’ kan je met behulp van een pulldown je berichten terug chronologisch zetten. Bovendien zal je ook de kans krijgen om de nieuwe volgorde van berichten te weigeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business