Nieuws

Neem eens een bezoekje aan een malwaremuseum

Schrap geplande familie-uitjes naar dierentuinen en musea: sinds dit weekend kan je met je kroost malware uit de vorige eeuw bewonderen.

Sinds vorige week kan je voor het eerst een virtueel bezoekje brengen aan een museum gevuld met malware. Mikko Hyppönen, een Finse beveiligingsexpert, heeft samen met Jason Scott, beheerder van softwarecollecties op het Internet Archive, een collectie virussen en ander online ongedierte verzameld om in hun museum te tonen.

The Malware Museum’ is onderdeel van het Internet Archive. Dit archief werd in 1996 opgericht met als doel om aan eenieder toegang te verschaffen tot alle menselijke kennis. De website bevat onder andere tekst, audio, beelden, software en gearchiveerde webpagina’s.

De collectie die je kan bewonderen in The Malware Museum bestaat uit pc-virussen uit de jaren tachtig en negentig. In die periode werden er vaak animaties en teksten getoond, wanneer een computer was geïnfecteerd. Het zijn deze beelden die je in het museum kan bewonderen. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken om je systeem te infecteren met malware uit de vorige eeuw.

Bij de opening van het museum bestond de collectie uit een zestigtal computervirussen. Dit aantal groeit echter snel aan, waardoor je op het moment van schrijven 79 verschillende virussen kon bekijken. Behalve het bewonderen van malware kan je eveneens reviews schrijven over het vernuft van cybercriminelen uit de jaren tachtig en negentig. Jammer genoeg staat er niet bij wanneer de virussen actief waren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business