Nieuws

Google ontwikkelt speciale versie Android voor VR

Google gaat zich helemaal op VR smijten. Het bedrijf werkt aan een VR-editie van Android en heeft ook een nieuwe en verbeterde bril in de pijplijn, die dit jaar nog beschikbaar zal zijn.
beeld: Asif Islam / Shutterstock.com

De geruchten deden al de ronde, maar nu lijkt het zo goed als zeker: Google gaat een nieuwe VR-bril lanceren. Volgens de Financial Times sleutelt Google aan een concurrent voor de Samsung Gear VR. Daarnaast werkt het bedrijf ook aan een speciale VR-versie van Android.

In plaats van karton, zoals de Google Cardboard, zal het VR-toestel uit plastic bestaan en een veel groter aantal smartphones ondersteunen dan de Gear VR. Bronnen stellen ook dat Googles product “betere sensoren en lenzen zal bevatten”, wat suggereert dat het niet volledig afhankelijk zal zijn van het visuele vermogen van de gebruikte smartphone. De processorkracht zou dan weer wel voornamelijk geleverd worden door de telefoon die je gebruikt, volgens het verslag.

Die hardware zal vergezeld worden van een speciale VR-versie van besturingssysteem Android. Google zou momenteel tientallen ontwikkelaars op het project hebben gezet, onder leiding van Google werknemers Clay Bavor en Jeremy Doig. Bavor heeft een grote hand gehad in de ontwikkeling van Google Cardboard.

Googles VR-toestel zou nog dit najaar op de markt komen. Waarschijnlijk wordt de bril formeel voorgesteld op de jaarlijkse I/O Conferentie in mei.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business