Nieuws

Google zal adblockers dan toch niet uit Play Store weren

De ene week wordt Adblock Fast nog offline gehaald, de andere week staat de adblocker terug in de Play Store. Google weet zich duidelijk geen raad met dit type van software.

Toen vorige week Adblock Fast uit de Play Store werd gehaald, verzekerde de maker Rocketship zijn klanten dat het er alles aan zou doen om de adblocker terug online te krijgen. Blijkbaar heeft het softwarebedrijf gehoor gekregen bij Google, want je kan de app terug in de Play Store vinden. Bovendien heeft Rocketship de geüpdatete versie van de app online mogen zetten, wat oorspronkelijk werd geweigerd door Google.

[related_article id=”176705″]

Adblock Fast is niet de enige adblocker waar Google moeilijk over doet. Ook een update voor Crystal wordt namelijk geweigerd door het reviewteam van de softwaregigant. Er wordt gefluisterd dat Google oorspronkelijk van plan was om slechts browsers met ingebouwde adblocking, zoals de Adblock Plus-browser, toe te laten. Standalone adblockers, zoals Adblock Fast en Crystal, wilde het Amerikaanse bedrijf daarentegen wel weren uit zijn Store.

Het beleid van Google werd echter van meet af aan niet consequent toegepast, zo werd de ene app volledig geblokkeerd, terwijl bij de andere slechts een update werd geweigerd. Bovendien lijkt het softwarebedrijf momenteel op zijn schreden terug te keren. Er wordt namelijk gezegd dat Google voortaan wel adblockers zal toelaten via geautoriseerde kanalen, zoals het geval is met Adblock Fast. Apps die op een ongeoorloofde manier interageren met andere apps zullen echter nog steeds uit de Play Store geweigerd worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business