Nieuws

Here Maps krijgt stembediening in de wagen

Kaartenbouwer Here Maps en ontwikkelaar Nuance werken aan software dat het navigatiesysteem van Here combineert met spraaktechnologie.

Softwarebedrijf Nuance slaat de handen in elkaar met Here Maps. De firma’s werken aan een slim navigatiesysteem dat door stemcommando’s aangestuurd kan worden. De samenwerking koppelt de navigatietechnologie en POI (point-of-interest)-data van Here aan Nuances knowhow in artificiële intelligentie en spraaktechnologie.

Het is de bedoeling dat de resulterende navigatietechnologie geïntegreerd zal worden in Dragon Drive, het connected car-platform van Nuance, en dat het systeem zal werken via zeer eenvoudige spraakinstructies die wel effectievere antwoorden en reacties opleveren. Het Dragon Drive-platform is een maand geleden gelanceerd en introduceert een virtuele assistent in je auto.

BMW maakt gebruik van Nuances technologie in zijn modellen sinds 2015, een gelijkaardige deal is afgesloten met Mercedes in september van vorig jaar. Het is bijna geen toeval te noemen dat Nuance nu ook met Here Maps aan de slag gaat. De navigatiesoftware, oorspronkelijk onderdeel van Nokia, werd afgelopen zomer door een consortium van Duitse autobouwers, waaronder BMW en Mercedes, weggekaapt voor de neus van bedrijven als Microsoft en Uber.

aibmwgpshere mapsmercedesNot Connected Carnuancespraaktechnologie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals