Nieuws

Microsoft snijdt opnieuw in banen van mobiele afdeling

Een Finse krant rapporteert dat Microsoft opnieuw tientallen werknemers van zijn mobiele divisie heeft afgedankt. Volgens Microsoft gaat het om een globale herstructurering in meerdere afdelingen.

 
Microsoft zet “tientallen” extra werknemers op straat die deel uitmaken van zijn mobiele divisie. Dat nieuws werd naar buiten gebracht door de Finse krant Helsingin Sanomat. Deze rapporteert dat er verschillende ontslagen zijn gevallen in Finland, die voornamelijk het marketingpersoneel treffen.
 
Deze zomer maakt de softwaregigant bekend dat het Nokia, het Finse telefoonbedrijf dat het het jaar daarvoor nog voor 7 miljard dollar had gekocht, weer zou afstoten. Tegelijkertijd zette dat ook een ontslagronde in gang waarbij 7.800 personeelsleden werden afgedankt, voornamelijk uit de mobiele afdeling van het bedrijf. Microsoft sloot onder andere een smartphonefabriek te Salo in Finland, een verlies van 2.300 banen.
 
De jobs die nu weggesneden worden, staan los van die grote ontslagronde volgens Microsoft. “De inkrimpingen zijn gespreid over meerdere divisies en landen en reflecteren adaptaties aan behoeftes in de business,” verklaarde een woordvoerder aan ZDNet. Ongetwijfeld zal de abominabele terugval van de Lumia-verkoop er iets mee te maken hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business