Nieuws

Mattel stelt vernieuwde, betaalbare VR-bril voor

Met de Viewer DLX worden enkele minpunten van het vorige model weggewerkt. Ondanks een lichte prijsverhoging blijft de bril betaalbaar.

Mattel kende eerder succes met de View-Master VR-bril en komt nu naar voren met een verbeterde versie die de naam Viewer DLX meekrijgt. De Viewer DLX werd voor een eerste keer voorgesteld op de New York Toy Fair, waarbij meteen ook duidelijk werd hoe hij verschilt van zijn voorganger. De veranderingen brengen ook een minieme prijsverhoging met zich mee.

Aanpassingen

Bij de eerste versie van de View-Master kwamen bij het gebruik enkele tekortkomingen naar boven die nu worden weggewerkt. Zo wordt in de Viewer DLX geopteerd voor betere lenzen die bovendien verstelbaar zijn. Op die manier kan de beeldscherpte met een wieltje worden aangepast. Daarnaast werkt het apparaat nu met een hoofdtelefoon, in plaats van met de ingebouwde speakers waarmee het geluid voorheen nogal gedempt werd. Een andere belangrijke aanpassing is de houder van de smartphone. Om verschillen in formaat op te vangen, is het design van de houder grondig aangepakt. Nu kunnen ook kleinere smartphones – zoals de iPhone 5 – veilig in de bril worden bevestigd, terwijl daar eerst een apart verstelstuk voor nodig was.[related_article id=”175555″]

Budgetbril

Net zoals de View-Master behoort ook de Viewer DLX tot de Cardboard-reeks: een gamma kartonnen of plastic VR-headsets die een virtual reality-ervaring bieden tegen een lage prijs. Je koopt hierbij enkel de bril en gebruikt je smartphone als eigenlijke ‘motor’. Hierdoor blijven zulke headsets erg betaalbaar. De View-Master zal je nu ongeveer 40 dollar kosten, wat een prijsstijging inhoudt van 10 dollar. Een lichte verhoging dus, maar de veranderingen lijken dat voorlopig waard te zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business