Nieuws

Doneer oude usb-sticks en breng het westen naar Noord-Korea

Door oude usb-sticks aan een nieuw initiatief te schenken, help je de Noord-Koreaanse ideologie, censuur en scheidingslijnen te doorprikken.

Oude usb-sticks bevolken onze schuiven. Mochten we onze stofzuiger loslaten op dergelijke lades, dan zouden we al snel enkele kilo’s stof verzamelen. Een usb-stick is handig, maar vaak verzamelen we er zo veel dat we er al snel geen blijf mee weten. In de plaats van ze weg te gooien of te verzamelen, kunnen we er echter ook iets nuttig mee doen: schenk ze aan Noord-Korea.

Flash Drives for Freedom is een initiatief van de Human Rights Foundation, in samenwerking met Forum 280. Al geruime tijd kopen, vullen en verzenden ze usb-sticks en SD-kaartjes met films, series, interviews,… Om ze vervolgens de Noord-Koreaanse grens over te smokkelen. Ze doen dit onder andere met behulp van ballonnen.

Ideologische prik

Het doel is om de lokale bevolking een venster te geven op onze westerse maatschappij. De initiatiefnemers hopen op deze manier een stukje van de censuur te kunnen doorbreken, terwijl ze tegelijkertijd komaf willen maken met de ideologische nonsens die de regering daar verspreidt.

De inhoud gaat van feuilletons over Hollywoodfilms tot interviews met dissidenten die hun verhaal doen. Flash Drives for Freedom stelt dat deze sticks het enige redmiddel zijn voor mensen die in een dergelijke hermetisch afgesloten samenleving moeten overleven, waar geen ruimte is voor onderwijs en vrij denken.

De organisatie verzekert dat iedere donatie op een professionele manier gewist wordt, alvorens de stick wordt opgestuurd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business