Nieuws

Google wil de wereld verbeteren met Jigsaw

Google Ideas, de denktank van de zoekgigant, heet voortaan Jigsaw en wordt een technologie-incubator om onze levenskwaliteit te verbeteren.

Eric Schmidt, de voormalige CEO van Google (nu Alphabet) en nog steeds actief binnen het bedrijf, laat in een blogpost weten dat de denktank Google Ideas voortaan door het leven zal gaan als Jigsaw. De missie van het team is om technologie te gebruiken om de moeilijkste geopolitieke uitdagingen aan te pakken. Dit gaat van gewelddadig extremisme counteren tot online censuur aanvechten en digitale aanvallen aanpakken en voorkomen.

Waarom?

Jared Cohen, hoofdverantwoordelijke binnen Google Ideas, zal de rol van president aannemen binnen Jigsaw. Waarom die naam? De wereld is volgens Alphabet een grote complexe puzzel vol met fysieke en digitale uitdagingen. Het weerspiegelt ook het geloof dat samenwerken om problemen op te lossen nog steeds een van de beste oplossingen is.

Als technologie-incubator zal Jigsaw investeren in (het bouwen van) technologie om de toegang tot informatie over de hele wereld realiteit te maken. Zelfs de meest kwetsbare bevolkingen hebben daar recht op. Tegelijk wil Jigsaw de wereld ook beschermen tegen de meest uitdagende veiligheidsbedreigingen die we in de toekomst zullen ervaren.

Complexe puzzel

De wereld is volgens Jigsaw complexer dan ooit, maar ze geloven dat een unieke combinatie van principieel onderzoek en technologische expertise kan helpen om de puzzel te laten passen, stap voor stap.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business