Nieuws

Microsoft zijn Chromecast-concurrent wordt goedkoper

Net als Google rolt Microsoft de tweede generatie van zijn HDMI-dongle uit. De nieuwe versie van de Wireless Display Adapter zal sneller, kleiner en goedkoper zijn.

Microsoft heeft aangekondigd dat het een tweede versie van zijn Wireless Display Adapter gaat lanceren. De HDMI-dongle werd in september 2014 voor het eerst uitgerold en is een rechtstreekse concurrent van de Google Chromecast.

In tegenstelling tot het product van Google werkt de Wireless Display Adapter met het standaardprotocol Miracast. Hierdoor kan de stick met zowel Android als Windows samenwerken, al moet je wel goed controleren of je toestel Miracast ondersteunt. Ook op het vlak van prijs weet Microsoft zich te onderscheiden, al is dit wel in de negatieve zin. De Wireless Display Adapter kost immers dubbel zo veel als de Google Chromecast.

Daarom is de tweede generatie Wireless Display Adapter in de eerste plaats een stukje goedkoper. In de Verenigde Staten en Canada zal de dongle debuteren met een prijs van 49,95 dollar, zo’n 10 dollar minder dan de eerste versie van de stick. Ook heeft Microsoft de hardware kleiner gemaakt, waardoor je de stick gemakkelijker in je tv kan inpluggen. Als laatste belooft het softwarebedrijf dat het de prestaties van de dongle heeft verbeterd. Hierdoor zal er minder vertraging optreden wanneer je filmpjes van een toestel naar je tv spiegelt.

Inwoners van de Verenigde Staten en Canada kunnen momenteel al een Wireless Display Adapter bestellen. De daadwerkelijke levering van de dongle zal op 1 maart van start gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business