Nieuws

LG beveiligt je huis en entertaint je kat met rollende robot

Met de LG Rolling Bot patrouilleer je door je huis, ook als je niet thuis bent.

Toen Star Wars VII: The Force Awakens uitkwam, had iedereen het over zijn nieuwe favoriete droid: BB-8. Het rollende ding blonk uit in schattig zijn en wist menig fan te overtuigen om Sphero’s mini-versie aan te schaffen. Voor zijn nieuwe beveiligingstoestel, mag het duidelijk zijn waar LG de mosterd haalde.

De Rolling Bot lijkt op BB8, zowel qua functies als in uiterlijk. Dat laatste is niet moeilijk: alle ballen lijken sowieso al op elkaar. De LG-variant doet het echter zonder magnetisch hoofdje. Net als de Sphero kan de Rolling Bot bestuurd worden via tablet of smartphone, filmen en verbinden via bluetooth.

Daarnaast kan je echter ook verbinden via wifi, wat ervoor zorgt dat je het robotje vanop verplaatsing kan besturen. Wie huisideren heeft, zal zich zeker kunnen amuseren met de ingebouwde microfoon en luidspreker om met de kat te communiceren. Ook een laserpointer is van de partij, voor wie zin heeft in een spelletje met de kat of hond.

In tandem

Het is voorlopig nog niet duidelijk of je de Rolling Bot ook kan laten patrouilleren terwijl je weg bent, al lijkt dat niet helemaal noodzakelijk voor wie nog andere slimme (beveiligings)toestellen in huis heeft. De robot kan namelijk communiceren met toestellen die niet van LG zijn. Krijg je dan bijvoorbeeld een melding van je slimme camera dat er beweging in huis is, kan je op pad gaan met de Rolling Bot.

Een prijs of verschijningsdatum is nog niet geweten.

Ontdek al het nieuws van MWC 2016.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business