Nieuws

Medion introduceert nieuwe smartphones: eerste indruk

Medion zet twee budgetsmartphones in de markt met competitieve specificaties en een verrassend stijlvol design. We namen ze even onder handen.

Medion, het dochtermerk van Lenovo dat wij vooral van de samenwerking met Aldi kennen, wil de budgersmartphonemarkt veroveren met twee eigen toestellen. Naar goede Medion-gewoonte zijn de toestellen niet meteen creatief van naam: ‘Smartphone’, heten ze, gevolgd door het typenummer.

Grote versie

De S5504 is de grote broer. Dat toestel heeft een 5,5 inch hd-scherm, een 13 MP hoofdcamera en een 8 MP selfiecamere, 4G-connectiviteit, en een capabele maar budgetvriendelijke processor van Qualcomm. Het toestel zou ongeveer 249 euro kosten. Bij Lenovo zelf was er geen duidelijkheid over beschikbaarheid in de Benelux, maar volgens Philipp Clemen, Salesdirector bij het merk, zouden de smartphones in de nabije toekomst ook naar ons komen. Op een exacte datum wilde de man zich niet laten vastpinnen. Vermoedelijk zullen ze dan via Aldi te koop zijn, al heeft Medion de ambitie om naar de toekomst toe ook in andere winkels te liggen.

We gingen even aan de slag met de S5504 en waren verrast door de kwaliteit van het toestel. Het scherm is niet het mooiste op de markt, maar de smarthone voelt verrassend premium aan en ziet er evenmin uit als een budgetmodel. Het toestel is verder erg licht en dat is knap: gewicht is vaak het eerste dat de lucht in gaat bij budgettelefoons. Er is duidelijk moeite gestoken in het toestel, en je zal er niet mee uit toon vallen.

Kleine variant

Hetzelfde geldt voor kleinere broeer S5004. Die heeft een 5 inch-scherm, dezelfde 13 MP hoofdcamera maar krijgt slechts 5 MP voor de selfiecamera. Verder heeft het toestel dezelfde specificaties als zijn grote broer. Het design is lichtjes anders, maar ook hier is budget geen excuus voor slecht design. De smartphone ligt wel merkelijk zwaarder in de hand dan de grotere variant. De S5004 zal voor 199 over de toonbank gaan, al is het verhaal voor de beschikbaarheid hetzelfde als bij de grotere variant. Wie niet kan wachten op een concrete datum kan natuurlijk altijd bij een Duits verkooppunt aankloppen, en dat binnen twee weken al voor de 5 inch-smartphone. De 5,5 inch-versie zal pas vanaf het tweede kwartaal van dit jaar verkocht worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business