Nieuws

Nubo: de IP-camera die altijd online is, ook zonder wifi

De Nubo van Panasonic, een IP-camera die dankzij ingebouwde 4G-connectiviteit geen wifi nodig heeft, is een jaar na de aankondiging eindelijk te koopt.

Het heeft langer geduurd dan Panasonic had gewild, maar wie graag z’n spullen, z’n huis of z’n gezin in het oog houdt kan Panasonics Nubo-camera eindelijk bestellen. Vorig jaar introduceerde de fabrikant de slimme IP-camera op MWC, en dit jaar kondigden de Japanners aan dat het toestel ook te koop is.

In essentie is de Nubo gewoon een netwerkcamera. Je zet het toestel in een kamer, waarna het die kamer in het oog houdt. Het grote verschil: je hoeft geen ethernet- of wifiverbinding nabij te hebben. De Nubo werkt met ingebouwde 4G-connectiviteit en is dus altijd online. Panasonic heeft ter ondersteunig daarvan een eigen (virtueel) netwerk. Bij het bedrijf zien ze de camera als ideale oplossing om plaatsen in het oog te houden waar geen wifi is, maar ook om bijvoorbeeld op reis je hotelkamer van camerabeveiliging te voorzien.

Sterk stuk hardware

Geïnteresseerden kunnen het toestelletje, dat er leuk uitziet en erg kwalitatief aanvoelt, vanaf vandaag online bestellen. De camera kost 349 euro, maar het hoeft niet te verrassen dat daar geen toegang tot het Panasonic-4G-netwerk bij zit inbegrepen. Daarvoor betaal je 9,99 tot 99,99 euro per maand, al naargelang hoeveel cloudopslag je wil. Het toestel filmt in full HD, en is bestand tegen de elementen. Je kan het dus in de brandende zon maar ook in de vrieskoude zetten, en een onverwachte regenbui zal de Nubo niet vernietigen. In de lente wordt de camera dan geleverd, al willen ze zich bij Panasonic nog niet op een datum vastpinnen.

Of jij zo’n toestel nodig vindt, hangt natuurlijk af van wat je wil beveiligen, hoe de internetverbinding daar is, en in welke mate je je kamermeisje vertrouwt. De camera kan in ieder geval leuke anecdotes opleveren. Een medewerker van Panasonic toonde ons de beelden van zijn hotelkamer in Las Vegas tijdens CES. Daarop zagen we hoe het kamermeisje zijn hotelkamer gebruikte om zich flink te ontspannen en tv te kijken. Hoe ethisch zowel het filmen als het tv-kijken zijn, laten we in het midden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business