Nieuws

Astronauten testen Hololens in de ruimte

In de hoop astronauten beter te kunnen begeleiden, test NASA momenteel de Microsoft Hololens in de ruimte.
Scott Kelly, de eerste mens die een volledig jaar in de ruimte vertoeft, probeert de Hololens uit.

De begeleiding van astronauten op missie in de ruimte verloopt steeds vlotter. Om deze helden van de wetenschap nog beter te kunnen helpen, test NASA momenteel de Microsoft Hololens uit in de ruimte, zegt Engadget. Het project kreeg de toepasselijke naam ‘Sidekick’ toegewezen, wat zoveel betekent als hulpje. De Hololens zal niet alle problemen kunnen oplossen, maar het is een goed begin.

Met een Hololens op de snuit, zouden astronauten in de toekomst zich de moeite kunnen besparen om dikke handleidingen te doorgronden. Een inleidend bestand zou volstaan, aangezien een expert op aarde hen moeiteloos zou kunnen begeleiden, zowel met verbale als met visuele aanwijzingen. Met behulp van de augmented reality kunnen de experts immers uitgebreide tekeningen tevoorschijn toveren, bovenop het beeld dat een astronaut te zien krijgt.

Als de Hololens ooit een standaarddeel van de uitrusting wordt, kunnen opleidingen niet alleen verkort worden, ook assistentie in geval van een noodgeval kan dan makkelijker verleend worden. Deze hulp kan echter enkel renderen wanneer de astronaut zich dicht genoeg bij de aarde bevindt. Vanaf het ISS is dus geen probleem, maar vanop Mars treedt er een minutenlange vertraging op. Niet zo handig in geval van nood.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business