Nieuws

Oppo laadt smartphone volledig op in 15 minuten

Oppo toont op MWC in Barcelona een nieuwe laadtechnologie die een dode smartphone volledig oplaadt in een kwartier.

Een kwartier. Meer tijd zou er niet nodig zijn om een lege smartphonebatterij met een capaciteit van 2.500 mAh volledig op te laden met de nieuwe oplaadtechnologie van Oppo.[related_article id=”172815″]

De Chinese smartphonefabrikant demonstreerde zijn SuperVOOC-oplaadtechnologie op het Mobile World Congress in Barcelona. De demo zag er veelbelovend uit, maar wij willen de technologie toch graag eerst eens in reële omstandigheden aan het werk te zien.

SuperVOOC is gebaseerd op een algoritme dat de stroomdoorvoer varieert om de laadefficiëntie te maximaliseren, terwijl de temperaturen onder controle worden gehouden. De technologie is propriëtair, waardoor Oppo volledige controle heeft over de batterij, chips en software. Dat laat toe om het laadproces volledig te optimaliseren.

Een laadtijd van 0 naar 100 procent in 15 minuten is ongezien. De recentste demo’s van Qualcomms Quick Charge 3.0, dat ingebakken zit in de nieuwe Snapdragon 820, heeft 35 minuten nodig om een dode smartphone 80 procent op te laden. Qualcomm is leverancier voor verschillende fabrikanten, waardoor Quick Charge geen beroep kan doen op dezelfde doorgedreven optimalisatie die Oppo kan bereiken met SuperVOOC.

Het is afwachten tot de eerste telefoons met de snelle laadtechnologie op de markt komen om te ontdekken hoe goed de technologie echt is. De smartphones van Oppo worden bij ons niet via fysieke winkels verkocht, maar je kan de toestellen wel online bestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business