Nieuws

BMW verandert auto in rondrijdende antenne

BMW en Nash Technologies tonen op MWC een mobiele femtocell waarmee auto's als antennes kunnen worden ingezet om mobiele netwerken te versterken.

BMW en partner Nash Technologies toonden deze week op het Mobile World Congress in Barcelona een onderzoeksproject dat auto’s in rondrijdende antennes transformeert om mobiele netwerken te versterken.

“We toonden vorig jaar op deze beurs al een mobiele femtocell die de ontvangst van een mobiel netwerksignaal in de auto verbetert en waar passagiers via een hotspot mee kunnen verbinden”, vertelt Andreas Hohm, technical manager bij Nash Technologies. “Dat breiden we dit jaar uit naar dekking buiten de auto om mobiele netwerken te versterken.”

Door auto’s te gebruiken als rondrijdende antennes, kan dus niet alleen de verbinding in de wagen worden geoptimaliseerd, maar kan het bereik en de kwaliteit van mobiele netwerken in het algemeen ook worden verbeterd. De mobiele femtocellen kunnen dynamisch worden geactiveerd op plaatsen met een slechte dekking, maar ook om de capaciteit te vergroten op drukke plaatsen waar veel mobiele data wordt verbruikt.

De ‘Vehicular CrowdCells’, zoals de technologie werd gedooopt, kunnen bijvoorbeeld worden ingezet in een gedeelde autovloot of taxi’s. De auto’s zijn verspreid over een stad of regio en kunnen als antenne worden gebruikt om het mobiele netwerk te ondersteunen wanneer ze staan geparkeerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business