Nieuws

Mumbai verbiedt selfies om meer doden te voorkomen

In 16 afgebakende zones kan je een boete krijgen bij het maken van een selfie. Dit om een einde te maken aan een reeks fatale selfie-ongevallen.

Sinds 2014 zijn er wereldwijd 49 doden gevallen bij het trekken van een selfie. Met 19 slachtoffers vond iets minder van de helft daarvan plaats in India, waardoor de stad Mumbai zich nu genoodzaakt voel om enkele selfie-vrije zones in te richten.

Deze maand nog stierven in India twee mensen na een val in het water omdat ze hun evenwicht verloren tijdens een selfie. Om die fatale trend tegen te gaan is het nu dus op 16 plaatsen in Mumbai officieel verboden om selfies te nemen: opvallende borden duiden aan waar je beter je smartphone in je broekzak laat. Het zijn vooral locaties langs de kust waar geen railings of hekken beschermen tegen een onbedoelde duik in de golven. Om elk ongeval uit te sluiten kan het vertoeven in een selfie-vrije zone – zelfs wanneer je geen foto trekt – je een boete van 1200 roepies, oftewel 17 dollar opleveren.

Behalve boetes, plant de stad daarnaast ook om een preventieve campagne te starten om argeloze selfie-fans te waarschuwen. Klaarblijkelijk is dat nodig, want ook in andere landen loopt het aantal selfie-ongevallen de spuigaten uit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business