Nieuws

HTC Vive verkoopt 15.000 headsets in 10 minuten

HTC onthult in een luttele tien minuten tijd maar liefst 15.000 pre-orders voor de HTC Vive in de wacht te slepen.

Op 29 februari zaten duizenden mensen klaar om de langverwachte HTC Vive te bestellen, en dat was aan de verkoopcijfers te merken: op tien minuten tijd werden een ongelooflijke 15.000 pre-orders verwerkt.

Nadat de pre-orderdatum aanvankelijk werd verschoven van eind 2015 naar eind februari, werd het geduld van velen op de proef gesteld. Dat het uitstel niemand heeft afgeschrikt, merken we uit de tweet van Shen Ye, VR-productspecialist bij HTC. In de tweet uit Ye zijn verbazing en licht hij een tipje van de sluier op over het aantal verkochte exemplaren:

De HTC Vive kost in Europa een stevige 899 euro. Voor dat geld krijg je een headset, twee controllers, twee basisstations, een Vive Link Box en oortjes en een tijdelijke pre-orderbundel doet daar nog drie spellen bovenop. Daarmee kan je nog niet meteen verder, want je hebt naast de kit nog een degelijke (en dus prijzige) gamecomputer nodig. Voor een apparaat in die prijsklasse zijn de verkoopcijfers dus niet min.[related_article id=”177577″]

Blijkbaar is de interesse in virtual reality nu fel aangewakkerd. Concurrent Oculus Rift opende iets eerder de pre-orders en, hoewel het bedrijf geen officiële uitspraak deed, was in minder dan een kwartier door de voorraad van de eerste dag heen. Het zorgde er wel voor dat de bestellingen met maanden zullen worden vertraagd. De eerste HTC Vives worden voorlopig nog altijd begin april de deur uitgestuurd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business