Nieuws

Wat we nu al weten over de nieuwe Tesla Model 3

Op 31 maart onthult Elon Musk zijn nieuwste Tesla-troetelkind. De Model 3 is nog gesluierd in geheimzinnigheid, maar dit weten we al.
Naar verluidt zal de nieuwe Model 3 een kleinere versie zijn van de Model S. Laat ons hopen dat hij niet té klein zal zijn.

Elon Musk heeft het hart op de tong, wat wil zeggen dat we nu reeds een goed idee hebben over wat we mogen verwachten van Tesla’s nieuwste troetelkind, de Model 3. Die wordt voorgesteld op 31 maart, voor autofanaten een datum om aan te duiden in de agenda. De nieuwste elektrische wagen zou beschikbaar moeten zijn eind 2017.

Na de Tesla Roadster, de Model S en de Model X wordt de Model 3 al de vierde wagen die Tesla voortbrengt. Speciaal aan de nieuwste iteratie is dat het een budgetmodel moet worden dat om en bij de 32.000 euro zal gaan kosten. De instapversie zal echter erg weinig opties bezitten en, zoals de prijs doet vermoeden, nogal licht uitvallen naast de Model S. Voor zij die meer willen, zullen wel de nodige opties beschikbaar zijn.

Bereik

Met zijn prijsklasse en vermoedelijke bereik van 300 kilometer valt de Model 3 in dezelfde groep als de nieuwe Chevrolet Bolt die eveneens in 2017 beschikbaar zal zijn. Het moge duidelijk zijn dat Tesla de stap wil zetten naar het gewone publiek, en daarbij buiten zijn nichecategorie wilt gaan spelen.

Qua design is er nog niet veel geweten. Wel wordt verwacht dat de Model 3 concepten zal meekrijgen van de oudere broertjes. Een insider liet op het Tesla-forum al weten dat de nieuweling zal lijken op een kleinere Model S. Hoe betrouwbaar deze info is, is niet duidelijk aangezien diezelfde persoon ook beweert dat Tesla een goedkopere versie van zijn Model X zal voorstellen, een Model Y. Tesla ontkent ondertussen stellig dit gerucht.

Onvoldoende?

Ondertussen beweren critici dat het plan van Musk – om alle nieuwe Model 3’s tijdig op te leveren – een utopie is, aangezien het zelfs met zijn Gigafactory nooit genoeg batterijen kan produceren. Musk en de zijnen doen deze zorgen echter af als nonsens. Op 31 maart weten we meer, al kunnen we nog meedelen dat de voorverkoop zal starten op 1 april. Tenzij Musk die dag met onze voeten rammelt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business